08.29 (Ketvirtadienis)

Archyvinio kino peržiūros: „Muzikinės scenos maištininkai“

Archyvinio kino peržiūros: „Muzikinės scenos maištininkai“

Permanentinis kino seansas - tai kino seansas, kurio metu filmas rodomas be pertraukų, ir žiūrovai gali įeiti į kino salę bet kuriuo metu, nepriklausomai nuo to, kada prasidėjo filmo rodymas.

Vieta: Fotografijos muziejus, Vilniaus g. 140
10:00 - 17:00

Socialinės-kūrybinės dirbtuvės „KILOWAC VII“

Kilowac dalyviai: Paulina Simutytė, Deimantė Kiesutė, Fedir Alexandrovich, Yevheniia Hryhoryan, Mila Cheprasova, Adomas Petrauskas.

Vieta: Aušros al. 50, Šiauliai, Zubovų rūmai
10:00 - 19:00

Parodų ekspozicija

Parodos: Oleksii Karpovych fotografijos “Sugriauta Jaunystė“, Lesia Synychenko projektas “ Saugumo teritorija: pasąmonės tyrinėjimas“, Editos Aleksandravičienės fotografijos "Kosmosas tavo namuose", Daivos Šeibelienės ir Ramunės Bernotaitės fotografijos "Miesto miražai", Žanetos Bytautienės fotografijos „Muzikos spalvos“, Fotografijos namų paroda "Vasaros nuotaikos ir nuotykiai".

Vieta: Aušros al. 50, Šiauliai, Zubovų rūmai
16:00 - 19:00

Naujausių „Šiauliai gyvai" klipų peržiūra - pristatymas

Vieta: Fotografijos muziejus, Vilniaus g. 140
17:00 - 17:30

Šiaulių naktų kinas. Kino seansas: „Yesterday“ (2023, dokumentinis, N-7) Rež.: Audrius Juzėnas

Apie filma: Pilno metro dokumentinis filmas pasakoja apie rock‘n‘roll, big byto ir bitlomanijos epochą, kai revoliucinė gitarų muzika užliejo visas vakarų pasaulio radijo stotis, ir už geležinės uždangos rytų Europos jaunimas ėmė masiškai drožti elektrines gitaras, gaminti stiprintuvus, groti trankią muziką, nešioti džinsus ir auginti ilgus plaukus - laisvo pasaulio simbolius iki šiol. Kaune, Vilniuje, Alytuje, Druskininkuose, kiekviename Lietuvos miestelyje ar kaimiūkštyje jaunimas klausėsi muzikos, grojo kas kaip mokėjo, būrėsi į bendraminčių grupes. Jaunimo grupių (ansamblių) pavadinimai, savadarbiais instrumentais atliekama muzika, stilius tuometinei valdžiai atrodė kaip pataikavimas priešiškai Vakarų jaunimo kultūrai, kaip rezistencija komunizmo statytojų ir ideologų propaguojamoms vertybėms. Viskas, kas sklido iš Vakarų, vyko „šaltasis karas“- buvo traktuojama kaip blogis, kuris griauna socialistinės santvarkos pamatus, blogis, kurį reikia nedelsiant sunaikinti. Todėl radijo stotys, iš už geležinės uždangos, transliavusios laisvo pasaulio žinias ar „Beatles“, „Rolling stones“, Animals“, „Shadows“ ar kitų grupių muzikos įrašus, buvo trukdomos, kad nepasiektų jaunųjų muzikos klausytojų.

Vieta: Fotografijos muziejus, Vilniaus g. 140
17:30 - 19:30

KIEMAI Šimšėje, Diskusija „Koks lietuvis be sodelio“

Diskusija „Koks lietuvis be sodelio“. Dalyvauja: Algirdas Amšiejus ir VUŠA botanikos sodo direktorius Martynas Kazlauskas. Pokalbius lydės Manto Kalinauskio (SaxFlow) saksofono garsai.

Vieta: Vilniaus g. 54 (Šimšė)
17:30 - 20:00

Asmeninio aromato kūrybinės dirbtuvės studijoje "Laikas"

Tegul Šiauliai ne tik Šviečia, bet ir kvepia!
Asmeninio aromato kūrybinės dirbtuvės studijoje "Laikas"
Asmeninis aromatas turi jėgos nuraminti ne tik protą, bet ir širdį, Tai ne tik tavo vidinio poreikio išraiška, bet kartu ir labai svarbi bei subtili asmeninio įvaizdžio dalis. Telefonas pasiteiravimui - +37069809309

Vieta: Studija "Laikas", Vilniaus 114A
18:00 - 22:00

Groja legendinis ansamblis JONIS (8,0 €)

Muzikinio klubo – smuklės „Juonė Pastuogė“ 30 metų Jubiliejaus koncertai vasaros kiemelyje

Vieta: Jonio pastoge Aušros al. 31A
20:00 - 21:30

Menininkės Marijos Baranauskaitės-Liberman prerformanso „Sauskelnių projektas“ darbo eskizo pristatymas

Valstybiniame Šiaulių dramos teatre menininkės Marijos Baranauskaitės-Liberman prerformanso „Sauskelnių projektas“ darbo eskizo pristatymas.

Meninio tyrimo metu tiriami nežmogiškojo ir žmogiškojo pasaulio santykiai, tiksliau, sauskelnių ir jų naudotojų santykiai. Ironiška, kad Marija šiuo metu tyrinėja polistireną, dalyvaudama projekte „Sphere“, kuriame perkuria Andrea Salustri kūrinį „Materia“. Plastiko tyrimuose esama tam tikros tąsos. Marijos parodosevisada imamasi labai radikalios konceptualios idėjos ir ji iki galo ištiriama - taigi, ištyrusi, ką reiškia atlikti performansą nesąmoningai publikai (projektas „Sofa“), pristačiusi kūrinį, kurį atlieka ne žmonės (performansas „Duck Show“), ji nusprendė pasirinkti objektą, kuris ją sups artimiausius porą metų. Kol kas sunku pasakyti, koks santykis susikurs tarp šio objekto, menininkės ir žiūrovų, tačiau būtent tai visada žavi dirbant su nežmogiškais elementais.

Vieta: Šiaulių dramos teatras, Tilžės g. 155
19:00 - 20:00

"Pietinia kronikas" filma anonsa pristatyms pietiniui, Šiauliams i kitiems gezams i gezikems. Bilietų kiekis ribotas. 15Eur

"Pietinia kronikas" filma anonsa pristatyms pietiniui, Šiauliams i kitiems gezams i gezikems... Filmas PIETINIA KRONIKAS pagal legendinį R. Kmitos romaną jau netrukus bus baigts ir pasieks kina teatrus, bet kada jis bus parodyc, sužinuos tik tie, kurie atvarys į rengini. „Šiaulių naktų“ žiūrovų laukia išskirtine galimybe pamatyti pirmąjį filmo anonsą - tyzeri, pirmuosius kadrus iš filmavima aikšteles bei sužinuoti apie filmą tai, ko dar nieks nežina!
I daa, kiekviens gaus dovanu, be bajere

Jūsų laukia susitikims su filma režisierium I. Miškiniu, romana autoriumi R. Kmita bei gal netgi pagrindiniu filmo aktorium Džiugu Griniu (TBC) ir kitais epizuodinių vaidmenų kuriejais bei masovke... Bus daug bazara, daug visokia video pripiratauta kaip iš tu laiku, taip ir iš šių - meikinofu, vaizdžiuku iš filmavima aikšteliu... Nu juk tuoks miesc tada buva ir tokias paniatkias, bus žaidimu, siurprizu i nuotaikas, bo kai kas dar lig šiuol nier įšventinti į šiauliečius. Bus duovanu. Bus daug bazara, daug visokia video pripiratauta kaip iš tu laiku, taip ir iš šių - meikinofu, vaizdžiuku iš filmavima aikšteliu... Nu juk tuoks miesc tada buva ir tokias paniatkias, bus žaidimu, siurprizu i nuotaikas, bo kai kas dar lig šiuol nier įšventinti į šiauliečius. Tik šeip pranešu – viečikių skaičius Arenas salikej labai ribuoc. Nemieguok per Šiaulių Naktis, apvuogs realei.

Sy ju

Geray pajaust ka kažkas artiej! Daugiau informacijos Šiaulių naktys FB

https://www.ticketmarket.lt/lt/e/renginys/siauliu-naktys-2024-bilietai-pietinia-kronikas-0829

Vieta: Šiaulių arenos mažoji salė, J. Jablonskio g. 16
20:00 - 21:30

Skandavimo akademija

Ar kada nors norėjai, kad tavo mylimo sporto klubo fanų skandavimas skambėtų galingiau ir labiau įkvėptų komandą bei nustelbtų priešininkus? Ateik į „Skandavimo Akademiją“, kur kartu su profesionaliais choro "Polifonija" muzikantais ir "Ritmas kitaip" vedliu išmokysime tave kaip skandavimą paversti pribloškiančiu pasirodymu tribūnose!

Šioje pamokoje išmoksi:
Kaip skanduoti darniai ir ritmiškai, kad tavo balsas susilietų su minia kitų tavo sporto klubo gerbėjų.
Harmonizuoti skanduotes ir sukurti unikalius skambesius, kurie privers visą stadioną atgyti.
Valdyti kvėpavimą ir balsą, kad galėtum skanduoti ilgiau ir stipriau.
Sinchronizuoti judesius su skandavimu, kad sukurtum ne tik garsinį, bet ir vizualinį efektą.

Kviečiame visus, nesvarbu, ar esi fanų klubo veteranas, ar tiesiog mėgsti palaikyti savo komandą, o gal varžybose dar net nesi buvęs – ši pamoka padės tau tapti tikru stadiono, arenos ar salės virtuozu.

Rugpjūčio 28 d. ir 29 d. 23:00 val. Šiaulių kamerinėje salėje "Polifonija" - SKANDAVIMO AKADEMIJA.
Užsiėmimo trukmė - 30-45 min.
Išankstinis pasiruošimas nereikalingas.

Renginys nemokamas
Pradėk naują skandavimo erą su mumis!

Organizatoriai:
Šiaulių naktys, Šiaulių valstybinis kamerinis choras "Polifonija"

Vieta: Aušros al. 15, "Polifonija", kamerinė salė
23:00 - 23:45

Naktipiečiai tipa prie jūras

Naktipiečiai tipa prie jūras.

Išskirtinė galimybė apsilankyti iki šiol labai slaptai veikiančioje desertų gamybos ir edukacijos studijoje „Jūra ir sausainiai“, kuri duris Jums atvers naktį ir dalinsis paslaptimis.

Čia sužinosi kaip greit arba lėtai paruošti gardų užkandžių stalą draugams, kurie netyčia užgriuvo naktį ir prašo naktipiečių.

Susipažinsi su natūralaus raugo duonos gaminimo ypatumais, sužinosi kaip pasigaminti tobulą tešlą tartoms. Čia įminsi eklerų gaminimo paslaptis.

Skanausi tartas su žuvimi, gaminsi eklerus su lašiša ir paruoši nuostabų silkės užkanduką.

Paslaptimis ir receptais pasidalins Kristina Jablonskienė, buvusi laivų žinovė, personalo atrankų ekspertė, o šiuo metu konditerinių paslapčių saugotoja ir slaptos studijos įkūrėja .

Naktipiečiai tipa prie jūras vyks adresu Draugystės pr.21.

Bilietai 30eur: https://www.ticketmarket.lt/lt/e/renginys/siauliu-naktys-2024-bilietai-naktipieciai-20240829

Vieta: Draugystės pr. 21
00:00 - 01:30