08.28 (Trečiadienis)

Archyvinio kino peržiūros: „Šiaulių kino eksperimentatoriai“

Archyvinio kino peržiūros: „Šiaulių kino ekspermentatoriai“

Permanentinis kino seansas - tai kino seansas, kurio metu filmas rodomas be pertraukų, ir žiūrovai gali įeiti į kino salę bet kuriuo metu, nepriklausomai nuo to, kada prasidėjo filmo rodymas.

Vieta: Fotografijos muziejus, Vilniaus g. 140
10:00 - 17:00

Socialinės-kūrybinės dirbtuvės „KILOWAC VII“

Kilowac dalyviai: Paulina Simutytė, Deimantė Kiesutė, Fedir Alexandrovich, Yevheniia Hryhoryan, Mila Cheprasova, Adomas Petrauskas.

Vieta: Aušros al. 50, Šiauliai, Zubovų rūmai
10:00 - 19:00

Parodų ekspozicija

Parodos: Oleksii Karpovych fotografijos “Sugriauta Jaunystė“, Lesia Synychenko projektas “ Saugumo teritorija: pasąmonės tyrinėjimas“, Editos Aleksandravičienės fotografijos "Kosmosas tavo namuose", Daivos Šeibelienės ir Ramunės Bernotaitės fotografijos "Miesto miražai", Žanetos Bytautienės fotografijos „Muzikos spalvos“, Fotografijos namų paroda "Vasaros nuotaikos ir nuotykiai".

Vieta: Aušros al. 50, Šiauliai, Zubovų rūmai
16:00 - 19:00

Naujausių „Šiauliai gyvai" klipų peržiūra - pristatymas

Vieta: Fotografijos muziejus, Vilniaus g. 140
17:00 - 17:30

Šiaulių naktų kinas. Kino seansas: „Bilietas“ (2023, dokumentinis) rež.: Vytautas Dambrauskas

Apie filma: Krepšininkai aikštelėje, verslininkai laisvalaikiu ir laisvės dvasios nešėjai Lietuvoje – tokia 1979–1989 metų Kauno „Žalgirio“ komanda. Istorinės kovos prieš raudonąją armiją, kurių pamiršti negali jas stebėję ir apie kurias turi išmokti naujoji krepšinio fanų karta. A. Sabonis, R. Kurtinaitis, V. Chomičius, G. Krapikas, S. Jovaiša, V. Garastas ir kiti legendiniai krepšinio veidai prisimena sunkias treniruotes, tautiečių palaikymą ir ne visada legalius nuotykius už geležinės sienos.

Vieta: Fotografijos muziejus, Vilniaus g. 140
17:30 - 19:30

Asmeninio aromato kūrybinės dirbtuvės studijoje "Laikas"

Tegul Šiauliai ne tik Šviečia, bet ir kvepia!
Asmeninio aromato kūrybinės dirbtuvės studijoje "Laikas"
Asmeninis aromatas turi jėgos nuraminti ne tik protą, bet ir širdį, Tai ne tik tavo vidinio poreikio išraiška, bet kartu ir labai svarbi bei subtili asmeninio įvaizdžio dalis. Telefonas pasiteiravimui - +37069809309

Vieta: Studija "Laikas", Vilniaus 114A
18:00 - 22:00

Vakarinis Piešimas. Mokymus ves dailininkas profesorius Ričardas Garbačiauskas. N-16. 12 mokinių, kaina 25Eur asmeniui.

https://www.ticketmarket.lt/lt/e/renginys/siauliu-naktys-2024-bilietai-piesimas-0828

Vakarinis figūros piešimas minkštomis priemonėmis (anglis, sangina) dirbtiniame apšvietime. Mokymus ves dailininkas profesorius Ričardas Garbačiauskas. Festivalis skiria piešimo priemones (neštis nebūtina): piešimo popierius, anglis, sangina. 2 akademinės val po 45min. su pertrauka. Daugiau informacijos Šiaulių naktys FB.

Vieta: Zubovų Rūmai, Aušros al. 50, 2a
20:00 - 22:00

Šiaulių naktų kinas. Kino seansas. „Mana rajons: Pietinis" (2023, dokumentinis) rež.: Julija Juknaitė

Dalyvauja režisierė Julija Juknaitė. Apie filmą: Dukart nugriauti, istorinius sluoksnius praradę Šiauliai, įvardinami kaip „vis iš pelenų atsikuriantys” arba miestas, „kuriame viskas galima”. Leidžiamės ieškoti šiandieninio Pietinio įvykio kartu su Pietinio Kronikų autoriumi Rimantu Kmita, ieškome Pietinio scenos kartu su grupe Colours of Bubbles ir muzikantu Julijum Aleksovu.

Vieta: Parkas „Beržynėlis“, Gegužių g. 55
20:30 - 22:00

Standups Tai kai pavara panikes. N-18

Stendaps – Tai kai pavara panikes
Svečiuose – ketures ležuve už dantu nelaikančias panas, kuriuos dalinsis sava nuotaikam i nuotykeis. Jas žina daug apie gyvenima ir jaučiam, ka puo vakara da daugiau sužinuos, bo patirtis atein matant Jūsų bežvengenčius feisus. Taip kad ruoškimės, bo atalak: Goda Ančiukaitytė, Miglė Miglinaitė, Agnė Kruopytė ir pati pati Vita Žiba.
Sakau, bachūru ant scenas nerasit, po scena- gal, bet žiūriet galit i sava panikes acivest privalat. Standapuoj, bet nebutinai pagal eile:


Vita Žiba (Vita Žibaitytė)
Vis dar gyva, po visų negandų ir nesėkmių, tęsia savo nelaimių ciklą ir nekantrauja, kad ir jūs pamatytumėt, ant kiek ji neturi jokių išgyvenimo įgūdžių. Smagu juoktis iš savęs, bet visada smagiau juoktis iš kitų, tad turėsite tam puikią progą.
https://www.instagram.com/reel/C4sft1PM6q8/?igsh=aW0xeDczdWEwOHR2

Goda Ančiukaitytė
Labradoro energija juodos katės kūne. Gali pasakyti lievą bajerį 200-ams žmonių, bet niekada nepasakys, jei restorano maiste ras plauką. Kerpa plaukus vyrams, nes bijo moterų. Produktyvumas: 10/10, laiko planavimo skill'ai: -3/100.
Mes visi gyvenam ant skraidančio akmens vidury niekur. Tai koks skirtumas?

Miglė Miglinaitė
Moto bus - gyvenk ir žvenk
Trumpas aprašas - yra Miglė iš Suvalkijos lygumų. Dieną žmones bando gydyt vaistais, o vakare - bajeriais.


Agnė Kruopytė
Žmogus kontrastas: Panevėžio marozė ir dama, kuri gali prajuokint iki ašarų arba išvest iš kantrybės iki ašarų. Daugiau gyvenimo moto ir iškarpų neturi, bus scenoje.

https://www.ticketmarket.lt/lt/e/renginys/siauliu-naktys-2024-bilietai-0828

Vieta: Šiaulių Kultūros centro kamerinė salė
21:00 - 22:30

Tinklinis naktyse 2024

Tamsa, tinklinis, adrenalinas – naktis, kurią privalai išgyventi!

Šaukiame visus tinklinio fanus ir adrenalino mėgėjus!⚡Rugpjūčio 28-ąją Šiauliai vėl taps sporto ir pramogų epicentru. Naktinis tinklinis – tai neįprasta patirtis, kai tinklinis kamuolys šviečia tamsoje, o žaidėjai varžosi su prožektorių šviesa ant kaktos. 🏐🔦

Sudaryk komandą (3 žaidėjai, būtinai viena mergina) ir prisijunk prie mūsų! 🤩

KAS: naktinės paplūdimio tinklinio varžybos 3x3.

KADA: rugpjūčio 28 d. nuo 22 val.

KUR: Šiauliuose prie Prūdelio vandens telkinio, Vilniaus g. 49.

REGISTRACIJA: Kviečiame registruotis trijų žmonių komandą, komandos sudėtyje turi būti ne mažiau kaip viena moteris. Kilus klausimams skambinkite telefonu 8 612 07080 arba rašykite gbrazlauskaite@gmail.com

REGISTRACIJOS ANKETA👇🏼

https://forms.gle/WTnZ3rvrnrJSaN16A

Vieta: Tinklinio aikštynas prie tvenkinio Prūdelis
22:00 - 00:00

Skandavimo akademija

Ar kada nors norėjai, kad tavo mylimo sporto klubo fanų skandavimas skambėtų galingiau ir labiau įkvėptų komandą bei nustelbtų priešininkus? Ateik į „Skandavimo Akademiją“, kur kartu su profesionaliais choro "Polifonija" muzikantais ir "Ritmas kitaip" vedliu išmokysime tave kaip skandavimą paversti pribloškiančiu pasirodymu tribūnose!

Šioje pamokoje išmoksi:
Kaip skanduoti darniai ir ritmiškai, kad tavo balsas susilietų su minia kitų tavo sporto klubo gerbėjų.
Harmonizuoti skanduotes ir sukurti unikalius skambesius, kurie privers visą stadioną atgyti.
Valdyti kvėpavimą ir balsą, kad galėtum skanduoti ilgiau ir stipriau.
Sinchronizuoti judesius su skandavimu, kad sukurtum ne tik garsinį, bet ir vizualinį efektą.

Kviečiame visus, nesvarbu, ar esi fanų klubo veteranas, ar tiesiog mėgsti palaikyti savo komandą, o gal varžybose dar net nesi buvęs – ši pamoka padės tau tapti tikru stadiono, arenos ar salės virtuozu.

Rugpjūčio 28 d. ir 29 d. 23:00 val. Šiaulių kamerinėje salėje "Polifonija" - SKANDAVIMO AKADEMIJA.
Užsiėmimo trukmė - 30-45 min.
Išankstinis pasiruošimas nereikalingas.

Renginys nemokamas
Pradėk naują skandavimo erą su mumis!

Organizatoriai:
Šiaulių naktys, Šiaulių valstybinis kamerinis choras "Polifonija"

Vieta: Aušros al. 15, "Polifonija", kamerinė salė
23:00 - 23:45

A TURI KA NUORS SALDAUS ANT NAKČIKES? / „ŠIAULIŲ NAKTYS XIV“

A turi ka nuors saldaus ant nakčikes?

Čia sužinosi, kas yra ta Prancūziška konditerija, kaip gimsta Prancūziški mouse pyragaičiai ir pats prisiliesi prie jų apipavidalinimo, bei, žinoma ragausi keletą klasikinių skonių pyragaičių. Taip pat sužinosi, kaip gimsta konditerijos karalius šokoladas bei sulaužysime giliai įsišaknyjusį mitą apie jį, bus linksma ir skanu!

Mokymus ves entuziastingas, visada kupinas naujų įdėju, sekantis visas naujausiais konditerijos tendencijas Europoje bei pasaulyje šefas, Desertų dirbtuvių įkūrėjas Irmantas Norkus, su kuriuo galėsite ne tik aptarti desertų pasaulio aktualijas, bet ir pasmalsauti apie vingius, vedusius jį kelyje į ten, kur dabar karaliauja. Šefas dalinsis savo patirtimis su naktinių smaližių auditorija ●

A turi ka nuors saldaus ant nakčikes? Vyks jaukioje desertinėje pavadinimu Desertų dirbtuvės Vilniaus g. 223.

PROGRAMA

30 minučių teorinė dalis, kurioje sužinosit, kas yra Prancūziški musiniai pyragaičiai, kokia jų gamybos technologija, bei pats prisiliesite apipavidalinant juos, kol galiausiai vyks degustacija, kurios metu ragausi paties apipavidalintus desertus.

Vieta: Desertų dirbtuvės, Vilniaus g. 223

01:00 - 02:00