08.24 (Šeštadienis)

„Humoro dirbtuvės“ su šiuolaikinio cirko kūrėjais Marija Baranauskaite-Liberman ir Marku Liberman

Zubovų rūmų kiemelyje vyks „Humoro dirbtuvės“ su šiuolaikinio cirko kūrėjais Marija Baranauskaite-Liberman ir Marku Liberman. „Humoro dirbtuvėse“ iš arčiau susipažinsime su šiuolaikinio cirko užkulisiais, kursime ir veiksime, išmoksime keleto triukų! Renginys nemokamas. Registracija: https://forms.gle/ha3BThH83BsB5LoZA

Vieta: Aušros al. 50, Šiauliai, Zubovų rūmų pievelė kieme
14:00 - 16:00

"Marionette Pakrantės tūsas '24" !

Rugpjūčio 24 dieną, Šiaulių vandenlenčių parkas "Marionette" organizuoja vakarėlį prie Talkšos ežero - "Pakrantės tūsas '24" !

Renginio metu vyks vandenlenčių varžytuvės, kuriose gali dalyvauti visi norintys parodyti ką yra išmokę. Jų metu bus teikiamos nominacijos ir apdovanojama rėmėjų bei organizatorių įsteigtais prizais, viso bus 10 nominacijų! Prizinių vietų nebus.

Dieną vainikuos koncertinė programa su gerai žinomais atlikėjais - Kigidi karma su Modestu, Mad Money, 3SUNC ir specialiai šiam vakarui vėl susibėgusi grupė IGG. Vakarinį dangų nušvies ugnies šou pasirodymas!
Renginys NEMOKAMAS!

Renginio nuoroda: https://www.facebook.com/share/MiCwTZ4kc37yBjXX/

Vieta: Talkšos ežeras, "Marionette"
14:00 - 00:00

Ukrainos nepriklausomybės metinės

Šiaulių miesto amfiteatre (Vilniaus g. 153) bus minimos 33 – čiosios Ukrainos Nepriklausomybės metinės. Visus maloniai kviečiame dalyvauti iškilmingame minėjime bei neeiliniame koncerte.

Gražiausius, įspūdingiausius savo kūrinius Jums dovanos Ukrainos nacionalinės muzikos akademijos berniukų ir jaunuolių choras, smuikininkė virtuozė O. Vojadžer, Moderniojo šokio studija „DANCE-MIX“, Ukrainiečių liaudies dainų ansamblis „LASTIVOCHKI“, Vaikų ir jaunimo teatro studija bei Senjorų vokalinis ansamblis.

UKRAINOS NACIONALINĖS MUZIKOS AKADEMIJOS BERNIUKŲ IR JAUNUOLIŲ CHORAS (meno vadovė ir dirigentė – Ala Šeiko)

Berniukų choras Ukrainos nacionalinėje muzikos akademijoje įkurtas 2001 m. Per savo gyvavimo metus choras tapo daugelio chorų konkursų ir festivalių laureatu, ne kartą gastroliavo Lenkijoje, Belgijoje, Liuksemburge, Ispanijoje, Austrijoje, Italijoje, Slovakijoje, Čekijoje, Vokietijoje, klausytojus džiugino garsiose Europos teatrų scenose, katedrose.

Choras – aktyvus Ukrainos nacionalinės kompozitorių sąjungos festivalių ir Ukrainos nacionalinės radijo kompanijos televizijos projektų dalyvis.Kolektyvui vadovauja nusipelniusi Ukrainos menininkė, filosofijos mokslų daktarė, meno istorijos kandidatė, Ukrainos nacionalinės muzikos akademijos praktikos sektoriaus vadovė, choro dirigavimo katedros docentė Ala Šeiko.

Smuikininkė OLGA VOJADŽER – Donecko (Ukraina) S. S. Prokofjevo vardo muzikos akademijos absolventė, dėstytoja, nacionalinių konkursų laureatė.

Grojo ir aktyviai koncertavo dirbdama Kijevo bei Kinijos simfoniniuose orkestruose. Kaip smuikininkė ir vokalistė O. Vojadžer sėkmingai dalyvavo projekte „Like Dimonds“.
Nuo 2022 m. Olga gyvena Lietuvoje. Siekdama Ukrainos žmonėms teikti moralinę paramą, vykdo muzikinį projektą „Smuiko kelionė“, kurį remia Lietuvos kultūros ministerija.

Moderniojo šokio studija „DANCE-MIX“ (meno vadovė Marina Mogilevskaja)

Tai jaunas kolektyvas, po Šiaulių menų mokyklos stogu susikūręs karo Ukrainoje pradžioje. Pirmasis studijos vadovės tikslas buvo tiesiog suburti vaikus, kurie jaustųsi saugiai, pažintų vienas kitą ir rastų bendrų pomėgių.
Tikslas, kuriuo pagrindu tapo šokis, greitai buvo pasiektas. Studijoje daug dėmesio skiriama ne tik judesių išmokimui, ritmo pojūčio lavinimui, bet ir išradingumo, kūrybiškumo, vaizduotės žadinimui.

Ukrainiečių liaudies dainų ansamblis „LASTIVOCHKI“, VAIKŲ IR JAUNIMO TEATRO STUDIJA, SENJORŲ VOKALINIS ANSAMBLIS (meno vadovė – teatro ir kino aktorė Olena Lastivka)

Šių UIC „Malva“ meno kolektyvų siela – Olena Lastivka, aplink save subūrusi nuo karo baisumų į Šiaulius pabėgusius tėvynainius. Šie žmonės, priversti palikti savo namus, su savimi atsivežė vos po kelis būtiniausius daiktus ir tai, ko joks priešas iš jų neatims – meilę gimtajai kalbai, menui, kultūrai, ryžtą išsaugoti savo tapatumą ir tradicijas.

Taip Ukrainos diaspora „praturtėjo“ trimis kūrybinėmis komandomis, kuriose drauge kuriama, dainuojama, vaidinama, šokama, dalyvaujama įvairiuose projektuose ir renginiuose.

Ukrainiečių liaudies dainų ansamblis „Lastivochki“ atlieka tradicines ukrainiečių liaudies dainas, vaikų ir jaunimo teatro studija ruošiasi tradicinėms šventėms ir prisistato su savo pasirodymais, senjorų vokalinis ansamblis aktyviai repetuoja ir koncertuoja kultūriniuose renginiuose.

Olena Lastivka – žinoma Ukrainos teatro ir kino aktorė, Nacionalinės premijos laureatė, Ukrainos liaudies dainų ir šokių ansamblio „Kolos“ narė, masinių renginių organizatorė,Taraso Ševčenkos akademinio muzikinio dramos teatro aktorė, Šiaulių dramos teatro aktorė.

Vieta: Šiaulių miesto amfiteatras, Vilniaus g. 153
16:00 - 19:00

Piknikas Zubovų kieme "PAC SAU RESTORANS", renginys nemokamas (vyks tik geru oru) Planuojamas ir koncertas.

Iš prancūzų kalbos kildinamas terminas „piknikas“- piquenique, reiškiantis vaišes rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą buvo paminėtas 1692 m. Piknikais buvo ir yra vadinamas valgymas žaliuosiuose miesto arba užmiesčio erdvėse – jūros, ežerų ar upių pakrantėse, parkuose ar pievelėse, kai dalyviai atsineša valgius.

Iškyla prancūzams – tikrų tikriausias menas, kurį nuspalvina geras vynas, ančių arba žąsų kepenėlės ir kvapnūs sūriai. Kad ir prancūzišku žodžiu apibrėžta, tradicija rengti išvykas į gamtą su maistu, gimė Anglijoje. Viduramžiais, į medžioklę išvykusi diduomenė miške keldavo tikras puotas. Toli pasklisdavo ant laužo kepamos mėsos kvapas, tarnai kepsnius savo ponams patiekdavo porceliano lėkštėse. Pikniko tradicijos ypatingai gyvos Skandinavijos šalyse, o Anglijoje rengiamos Karališkosios žirgų lenktynės, kuriose liejasi šampanas, skanaujami brangiausi užkandžiai ir būtinai – braškės, garsėja ne tik Europoje. Per lenktynes šventiškai pasipuošę svečiai įsitaiso prie žemų staliukų arba tiesiog ant žolės. Tačiau negali sakyti, kad apie tokius gardumynus jau šiais laikais savo pikniko krepšyje negalvoja lietuviai.
O ant musu restorana bus akordions iš Paris Eglė Ona Bartkevičiūtė i kuontrabuosss iš vokečių Bernardas Ručinskas... Žuodž, gruos PRO AN PIEVAS

Didžiausi pikniko entuziastai yra Vakarų Europos šalių, Australijos, Naujosios Zelandijos, Pietryčių Azijos valstybių ir JAV gyventojai. Birželio 18 d. visame pasaulyje yra minima Tarptautinė piknikų diena. Tuo tarpu JAV, liepa yra nacionalinis piknikų mėnuo. Pasaulio Gineso rekordų knygoje yra fiksuoti keli su piknikais susiję rekordai. Pavyzdžiui, San Francisko mieste buvo pastatytas ilgiausias pikniko stalas, kurio ilgis siekė 93 metrus. O didžiausias pasaulyje piknikas buvo surengtas 2009 m. birželio 20 d. Portugalijos sostinėje Lisabonoje. Šiame piknike apsilankė 22 232 žmonės.

2000 m. Prancūzijoje buvo surengtas 965 kilometrų ilgio piknikas, o iškyloje dalyvavo iki 4 milijonų žmonių iš 337 šalies miestų ir kaimų. Tokiu būdu prancūzai paminėjo pirmąją naujojo tūkstantmečio Bastilijos dieną. Pasak specialistų valgymas gryname ore pagerina apetitą, mažina stresą, leidžia trumpam pamiršti apie kasdienius rūpesčius ir taip susigrąžinti puikią savijautą. Be to, valgant lauke saulės spinduliai aprūpina žmogaus organizmą vitaminu D, reikalingu kaulams stiprinti. Kokį maistą valgyti, karštą ar šaltą, priklauso nuo kiekvieno piknikautojo, todėl sveiki atvykę į „Šiaulių naktų XIV“ pikniką „Pac sau restorans“. Beje, piknikus mėgdavo ir menininkai, ir tai matome žymiajame prancūzų tapytojo Eduardo Manė paveiksle „Pusryčiai ant žolės“.

Vieta: Aušros al. 50, Šiauliai, Zubovų rūmų pievelė kieme
16:00 - 20:00

Groja gyvos muzikos grupė BONUS (10,0 €)

Muzikinio klubo – smuklės „Juonė Pastuogė“ 30 metų Jubiliejaus koncertai vasaros kiemelyje

Vieta: Jonio pastoge Aušros al. 31A, Šiauliai Lietuva
20:00 - 21:00