08.26 (Pirmadienis)

Socialinės-kūrybinės dirbtuvės „KILOWAC VII“

Kilowac dalyviai: Paulina Simutytė, Deimantė Kiesutė, Fedir Alexandrovich, Yevheniia Hryhoryan, Mila Cheprasova, Adomas Petrauskas.

Vieta: Aušros al. 50, Šiauliai, Zubovų rūmai
10:00 - 19:00

Parodų ekspozicija

Parodos: Oleksii Karpovych fotografijos “Sugriauta Jaunystė“, Lesia Synychenko projektas “ Saugumo teritorija: pasąmonės tyrinėjimas“, Editos Aleksandravičienės fotografijos "Kosmosas tavo namuose", Daivos Šeibelienės ir Ramunės Bernotaitės fotografijos "Miesto miražai", Žanetos Bytautienės fotografijos „Muzikos spalvos“, Fotografijos namų paroda "Vasaros nuotaikos ir nuotykiai".

Vieta: Aušros al. 50, Šiauliai, Zubovų rūmai
16:00 - 19:00

Asmeninio aromato kūrybinės dirbtuvės studijoje "Laikas"

Tegul Šiauliai ne tik Šviečia, bet ir kvepia!
Asmeninio aromato kūrybinės dirbtuvės studijoje "Laikas"
Asmeninis aromatas turi jėgos nuraminti ne tik protą, bet ir širdį, Tai ne tik tavo vidinio poreikio išraiška, bet kartu ir labai svarbi bei subtili asmeninio įvaizdžio dalis. Telefonas pasiteiravimui - +37069809309

Vieta: Studija "Laikas", Vilniaus 114A
18:00 - 22:00

RAVENJAZZ / „Šiaulių naktys XIV“

https://www.ticketmarket.lt/lt/renginys/siauliu-naktys-2024-bilietai-0826

Festivalio akcijos „Šiaulių naktys XIV“ atidarymo muzikos renginys, pristatantis - „Vilnius JJAZZ Ensemble“ RAVENJAZZ albumą. Renginys skirtas paminėti ir pradžiuginti visus tuos, kuriems šokių muzika gali būti atliekama ir su pučiamaisiais, judant rave ritmais ir būtent todėl „Šiaulių naktys XIV“ devizas – „A žinai kur mana šaknikes“ pasipildo dar viena fraze – MANA TAI ČE, kuri galios kaip šūkis visų švenčių metu! Vakaras gali ir nepasibaigti vienu atlikėju, nes Šiaulių naktys visada ruošia siurprizus, todėl skubėkite tapti to dalimi...

APIE RAVENJAZZ

Taip jau nutiko, kad technologijos transformuoja džiazo orkestro „Vilnius JJAZZ Ensemble“ garsą ir RAVENJAZZ albumą įkvėpė sensorinė perkusija ir naujausi momentiniai garso perdirbimo įrenginiai (loop station) Taip Jievaro Jasinskio įkurtas orkestras „Vilnius JJAZZ Ensemble“ pristato šokiruojantį, 4–tąjį albumą pavadinimu RAVENJAZZ.

Čia 11 žinomų Lietuvos džiazo muzikantų kviečia pasinerti į muzikinį pasaulį, kuriame nėra aišku, kur prasideda arba baigiasi vienas žanras. Čia vyrauja ryškios melodijos, aktyvūs ritmai ir pulsuojanti energija. Albumo kompozitoriai (Simonas Šipavičius, Jievaras Jasinskis, Domantas Razmus) teigia, jog technologijos šiandien gali radikaliai pakeisti muzikos skambesį, net ir džiazo žanre.

Jievaras pasakojo, kad „tiesiog pradėjus kalbėti apie muziką, Domas užsiminė apie Sensory Percussion technologiją“. „Sensory Percussion technologija, – pasak Domanto, – domino dar prieš RAVENJAZZ idėją, bet vis tarsi pritrūkdavo kažkokio stumtelėjimo ją įsigyti“. „Be to, žinojau, kad neužtenka tik nusipirkti sensorių; reikia išmokti jais naudotis ir svarbiausia – turėti supratimą, kaip ir kur juos naudoti. Tai ne tas pats, kas įsigyti naują būgnų setą; sensoriai tikrai nėra universalūs, netinka visur, kaip ir netiktų šiame albumui tradicinis būgnų skambesys, – apie albumo garsą radikaliai keičiančią technologiją pasakojo būgnininkas.“

Paklausti, kaip skamba naujieji būgnai, kūrėjai atsako – įvairiai. „Vieną kartą, aš kažkokiam viešbutyje, Lenkijoje, įrašiau, kaip sukasi toks laimės ratas, – pasakoja Jievaras, – tą garsą persiunčiau Domui, ir dabar jis, grodamas būgnais, jį atkartoja. Ir čia dar ne viskas. Simas, sukaupęs didelę patirtį elektroninės muzikos srityje prideda savo ranką ir viskas dar labiau keičiasi, verčiasi. O jeigu aš nebūčiau scenoje su trombonu, niekas nepatikėtų, kad tai, ką girdime, sklinda iš šio instrumento“, – užtikrina albumo bendraautorius, J. Jasinskis. Šis, šokių ritmų, reivo ir elektronikos pripildytas albumas iš tiesų stebina. Puoselėdami tradicinio džiazo žanrą, muzikantai debiutavo išleisdami albumą „American Stories“ (2022 m.), netrukus išleido antrąjį, akustinį penkių saksofonų ir vieno trombono albumą „Saxcess“, o visai neseniai pasirodė jų antroji vinilinė plokštelė, kurioje didelis dėmesys skiriamas vokalinei muzikai, atliekamai jaunosios kartos vokalistės, Lietuvos balso nugalėtojos Kotrynos Juodzevičiūtės.

Tuo tarpu RAVENJAZZ smarkiai nutolsta nuo visko, ką ansamblis veikė iki šiol. Visgi autoriai teigia, jog džiazo ansamblį vienija ne tik jų atliekama muzika, bet ir patys muzikantai.

Šiuo metu Vilnius JJAZZ Ensemble gretose yra net 13 kompozitorių. „Kol kas aš tik galiu pasakyti, kad žinau, koks bus kitas albumas, po RAVENJAZZ, bet net nenumanau, ką jie sugalvos 2025 metais, nes kai tiek kūrėjų susimeta į vieną didelį katilą, tai planuok neplanavus, vis tiek nesigaus taip, kaip tikėjaisi, – pasakoja ansamblio vadybininkė Dorotėja Būdaitė, – bet RAVENJAZZ tai labai mano vartuose, žiauriai linksma klausyt.“

Dalyvaudami tokiuose išskirtiniuose projektuose, kaip „Vilniaus Pokeris“, „Jaunas kaip Vilnius“ ir „Anti Robotic Dance Music“, ansamblio nariai nuolat semiasi naujų patirčių ir imasi muzikinių iššūkių, ir tai tikrai atsispindi naująjame jų albume.

„Eksperimentavome ir nustebinome patys save“ – teigia autoriai.

S.Šipavičius, yra ne tik kompozicijų autorius, bet ir RAVENJAZZ albumo prodiuseris. Paklaustas, ar tai yra geriausias jo įrašytas albumas, atsakė, jog jeigu darbas studijoje jam neteiktų malonumo, tai tikrai visi albumai būtų nepavykę, nes ši specialybė reikalauja atidumo, kantrybės ir noro tai daryti.

„Aš taip vertinti, kas geriausias, kas blogiausias, kažkaip nesiimu. Man iš esmės patinka muzika, nesišlieju prie vieno ar kito žanro, bet tikrai džiaugiuosi šitu reikalu, o vertinimą perduodu klausytojams“.

Vilnius JJAZZ Ensemble portfolio

Albumas “Ravenjazz”

https://open.spotify.com/album/60kTk6JaVUcR5UwVzuZGcS

Albumas „American Stories“

https://open.spotify.com/album/53BFYufRPWPKdyYle9IzKj?si=bHKpis1LRWOuW1nTyvwCzw

Saxcess

https://open.spotify.com/album/4mMmvA9PaxiUk76UH03w3I?si=Ij2HpnSqSLu5e4mfvhFk-Q

Deadly Dance

https://open.spotify.com/album/1bxes4yqnqNpGjSi5B4iZy?si=aWw_0iP2Q5O9dvuDnE1FOQ

Vilnius JJAZZ Ensemble live

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013713497/dziazo-vakaras-lithuanian-jjazz-ensemble?time_start=29

Skaitmeninis profilis:

TINKLALAPIS

www.vilniusjjazzensemble.com

FACEBOOK

https://www.facebook.com/VilniusJJAzzEnsemble

INSTAGRAM

https://www.instagram.com/vilnius_jjazz_ensemble/

YOUTUBE

@vilniusjjazzensemble

https://www.youtube.com/channel/UC5IfhXAWOxZ1m_WYbAAYeNQ

SPOTIFY

https://open.spotify.com/artist/0SrfGxSAOS6Tzd5X3Kir62

Vieta: Šiaulių kultūros centras, MAX'o salė
19:00 - 21:00