09.01 (Sekmadienis)

LR F9U čempionatas "Dronahell 2024"

Dronahell 2024 vyks jau šeštą kartą. Šiais metais pratęsėme mokinių grupę, tad vaikai, iki 18 metų turės didesnę galimybę laimėti prizų varžantis su savo amžiaus varžovais. Tačiau reiktų nepamiršti, jog šie mažieji pilotai vis dėlto nėra tokie lėti ir kartais lenkia senbūvius! Taip pat varžybų metu dalyviai rungsis dėl LR čempiono titulo, tad sužinosime ne vien, kas yra geriausias Baltijos pilotas, bet ir greičiausius Lietuvos pilotus.

Daugiau info: www.dronahell.lt

Vieta: Didždvario gimnazijos stadionas, Vilniaus g. 188
10:00 - 16:00

Anton Kosikov žinomas kūrybiniu pseudonimu Hudo kuria graffiti

Anton Kosikov (g. 1989 m., Rivnė, Ukraina) – tarpdisciplininis menininkas, grafikas, šiuolaikinių neo-freskų dailininkas, dar žinomas kūrybiniu pseudonimu Hudo. Piešti jis pradėjo dar mokykliniame amžiuje po patirto insulto, siekiant atkurti smulkiąją rankų motoriką. Jis turi nebaigtą aukštesnįjį išsilavinimą, kuris nėra susijęs su menine kūryba. Dirbo kalvėje ir šešis metus metalo gamykloje. Antonas savo kūryboje semiasi įkvėpimo iš viduramžių graviūrų ir, pasitelkęs keistų būtybių atvaizdus, dirba su šiuolaikinės vartotojiškos visuomenės kritika.

Antonas organizavo ir dalyvavo meno projektuose Ukrainoje Dzyga (Lvivas), IZONE (Kijivas), Menų zona (Klaipėda), Turboformat (Avinjonas, Prancūzija) ir kt. bei neformaliuose festivaliuose Ukrainoje ir užsienyje (Black Circle, Signalizacija (Ukraina); Burning Man (JAV) ir kt.

Vieta: Aušros al. 31, garažo siena
10:00 - 18:00